Contact
0297 286093

Privacyverklaring

Privacyverklaring van onze praktijk

Uw persoonsgegevens en uw privacy in onze praktijk

Algemeen

De AVG is de nieuwe wet ter bescherming van privacy en persoonsgegevens. Op grond van deze wet heeft een organisatie die met persoonsgegevens werkt bepaalde plichten en heeft degene van wie de gegevens zijn bepaalde rechten. Naast deze algemene wet gelden specifieke regels voor de privacy in de gezondheidszorg. Deze regels staan onder andere vermeld in de Wet geneeskundige behandelingsovereenkomst (WGBO).  Dit privacyreglement is bedoeld om u te informeren over uw rechten en onze plichten die gelden op grond van de AVG en de WGBO.

Onze praktijk

In onze praktijk kunnen diverse persoonsgegevens van u verwerkt worden. Dit is noodzakelijk om u (medisch) goed te kunnen behandelen en nodig voor het financieel afhandelen van de behandeling.

De plichten van de praktijk

MTC Mijdrecht is volgens de AVG  de verantwoordelijke voor de verwerking van persoonsgegevens die in de praktijk plaatsvindt. Aan de plichten die daaruit voortkomen, voldoet de praktijk als volgt:

Uw gegevens worden voor specifieke doeleinden verzameld:

  1. voor fysiotherapeutische zorgverlening;
  2. voor doelmatig beheer en beleid;
  3. voor ondersteuning van wetenschappelijk onderzoek, onderwijs en voorlichting.
  • Er vindt in beginsel geen verwerking plaats voor andere doeleinden.
  • U wordt op de hoogte gesteld van het feit dat er persoonsgegevens van u verwerkt worden. Dit kan gebeuren door uw zorgverlener, maar ook via een folder of via onze website. Alle medewerkers binnen MTC Mijdrecht hebben zich verplicht om vertrouwelijk om te gaan met uw persoonsgegevens.
  • Uw persoonsgegevens worden goed beveiligd tegen onbevoegde toegang.
  • Uw persoonsgegevens worden niet langer bewaard dan noodzakelijk is voor goede zorgverlening.

Voor medische gegevens is deze bewaartermijn in principe 15 jaar (vanaf de laatste behandeling), tenzij langer bewaren noodzakelijk is, bijvoorbeeld voor de gezondheid van uzelf of van uw kinderen. Dit is ter beoordeling van de behandelaar.

Uw rechten als betrokkene:

U heeft de volgende rechten:

  • Het recht om te weten of en welke persoonsgegevens van u verwerkt worden.
  • Het recht op inzage en afschrift van die gegevens (voor zover de privacy van een ander daardoor niet wordt geschaad).
  • Het recht op correctie, aanvulling of verwijdering van gegevens indien dat nodig mocht zijn.
  • Het recht om (gedeeltelijke) vernietiging van uw medische gegevens te vragen. Hieraan kan alleen tegemoet worden gekomen als het bewaren van de gegevens voor een ander niet van aanmerkelijk belang is en de gegevens op grond van een wettelijke regeling niet bewaard moeten blijven.
  • Het recht op het toevoegen van een eigen verklaring (van medische aard) aan uw dossier.
  • Het recht om u in bepaalde gevallen tegen de verwerking van uw gegevens te verzetten.

 Als u gebruik wilt maken van uw rechten, dan kunt u dit mondeling of middels een aanvraagformulier kenbaar maken. Uw belangen kunnen ook behartigd worden door een vertegenwoordiger (zoals een schriftelijk gemachtigde, of uw curator of mentor).

 

Verstrekking van uw persoonsgegevens aan derden

De medewerkers van MTC Mijdrecht hebben de verplichting vertrouwelijk met uw persoonsgegevens om te gaan. Dit houdt bijvoorbeeld in dat de zorgverlener voor verstrekking van uw persoonsgegevens uw uitdrukkelijke toestemming nodig heeft. Op deze regel bestaan echter enkele uitzonderingen. Op grond van een wettelijk voorschrift kan de zwijgplicht van de zorgverlener doorbroken worden, maar ook wanneer gevreesd moet worden voor een ernstig gevaar voor uw gezondheid of die van een derde. Bovendien kunnen vastgelegde gegevens, indien noodzakelijk mondeling, schriftelijk of digitaal uitgewisseld worden met andere zorgverleners (bijvoorbeeld de huisarts).
 

Overdracht van uw dossier

Als u een nieuwe fysiotherapeut kiest, is het belangrijk dat uw nieuwe fysiotherapeut  op de hoogte is van uw (medische) geschiedenis. Uw (medische)  geschiedenis staat in uw patiëntendossier. Het is gebruikelijk dat uw oude fysiotherapeut het dossier overdraagt aan uw nieuwe fysiotherapeut.  De oude fysiotherapeut doet dit zo spoedig mogelijk , in ieder geval binnen een maand, nadat u uw oude fysiotherapeut heeft gevraagd het dossier over te dragen aan uw nieuwe fysiotherapeut.

 Uw dossier wordt dan door uw fysiotherapeut persoonlijk of per aangetekende post overgedragen.  U kunt het originele dossier niet meekrijgen. Wel heeft u altijd recht op inzage in uw dossier en op een kopie van uw dossier. Het dossier kan (indien mogelijk) ook via e-mail aan de nieuwe fysiotherapeut worden overgedragen. Beide fysiotherapeuten moeten er dan wel voor zorgen dat hun computer en internetverbindingen voldoende beveiligd zijn.





sitemap MTC Medisch Trainings Centrum

kernwoorden

MTC Medisch Trainings Centrum
MTC
Medisch Trainings Centrum
Medisch Trainingscentrum
MTC Mijdrecht
MTC De Ronde Venen
fysiotherapie
sportfysiotherapie
kinderfysiotherapie
psychosomatische fysiotherapie
fysiotherapeut
sportfysiotherapeut
psychosomatisch fysiotherapeut
mijdrecht fysiotherapie
wilnis fysiotherapie
Redcord
Peter Egbers
Ruud Verbeek Fysiotherapie Mijdrecht
Fysiotherapie de ronde venen Fysiotherapie Uithoorn
Fysiotherapie Vinkeveen
Fysiotherapie Amstelhoek
Fysiotherapie Wilnis
Fysiotherapeut Mijdrecht
Fysiotherapeut de ronde venen Fysiotherapeut Uithoorn
Fysiotherapeut Vinkeveen Fysiotherapeut Wilnis
Fysio Mijdrecht
Fysio de ronde vene
Fysio Uithoorn
Fysio Vinkeveen
Fysio Wilnis
Optisport
Optisport Health Club
Optisport fysio
Optisport Fysiotherapeut
Sportblessure
Sportblessure Mijdrecht
Sportblessure de ronde venen
Blessure Mijdrecht
medische sporten
fysiosport
revalidatie Mijdrecht
revalidatie de ronde venen
Klachten
Houding
gewrichtspijn
extreem spierpijn zenuwpijn
tintelende handen
tintelende vingers
oefentherapie mijdrecht
oefentherapie de ronde venen
oefentherapie Uithoorn
oefentherapie Amstelhoek
oefentherapie Vinkeveen
oefentherapie Wilnis
bewegingspatronen
massage
sportmassage
Sportfysiotherapie
bindweefselmassage
kniebanden
enkelbanden
gewrichtspijn
groeipijnen
groeipijn
motoriek
kinderfysio
kinderfysiotherapie
kinderfysiotherapie mijdrecht
Kinderfysiotherapie de ronde venen
Kinderfysiotherapie amstelhoek
Kinderfysiotherapie uithoorn
Kinderfysiotherapie Amstelveen
Kinderfysiotherapie Wilnis
Kinderfysiotherapie vinkeveen
ontwikkeling kinderen
ontwikkelingsproblemen kinderen
acute problemen
acute pijn
chronische pijn
chronische problemen
overstrekken bij kinderen
spieren overstrekken
trage ontwikkeling kind
kind trage ontwikkeling
schrijfproblemen
moeite met schrijven
motorische problemen
kind motorische problemen
kind voorkeurshouding
voorkeurshouding bij kinderen
moeite met zwemmen
kind moeite met zwemmen
kind moeite met bewegen
kind beweegt moeilijk
tenenloper
kind struikelt vaak
coördinatieproblemen
faalangst bij een kind
kind faalangst
reuma
autistme
school
schoolfysiotherapie
fysiotherapeut school
school screening
gymles kind
alternatief trainingsprogramma
behandelplan fysiotherapeut
revalidatie mijdrecht
revalidatie de ronde venen
revalidatie amstelhoek
revalidatie wilnis
revalidatie amstelveen
revalidatie vinkeveen
marathon lopen
sporten met handicap
trainingsprogramma
tapen
taping mijdrecht
trainingsschema
last van nek
last van rug
last van knie
last van elleboog
stress klachten
revalidatietraining
fysiotherapeut Ruud Verbeek
revalidatiemodel
Toine van de Goolberg
REHABOOM
looptechniek
uithoudingsvermogen
snelheid
volledig herstel
blessureleed
spelsporters
voetballers
hockeyers
hardlopers
MTC Ventoux Challenge 2012
Ventoux Challenge
Mont Ventoux
fietsers
Spinning training
Optisport
Arie Koops
algemeen directeur van de schaatsbond
inspanningsfysioloog
training
voeding
Reumafonds
basisverzekering
reumatische klachten
gezondheidszorg
Reumafonds
aanvullende verzekeringen
Neurac
Redcord
 
Deze website wordt onderhouden met cms pprzz® een product van ontwerpbureau TWEED in Vinkeveen